Jarmo Parkusjärvi Tmi on täyden palvelun korjaamo - soittimen merkistä ja mallista riippumatta. Normaalista kulumisesta ja käytöstä johtuvien huoltotöiden lisäksi teen erikoiskorjauksia, kuten esim. historiallisten soittimien entisöintiä ja akustisia muutostöitä yhdessä muusikkojen kanssa. Valmistan myös tarvittaessa varaosia ja lisävarusteita soittimiin. Eräs tavallisimmista, mutta kuitenkin erikoisosaamista vaativa korjaustoimenpide on Suomen ankaran ilmaston aiheuttamat halkeamat puupuhaltimissa.

Toimintaani kuuluvat olennaisena osana myös monipuoliset puhaltimien ergonomiaa parantavat muutostyöt. Yleisimmin soitinta muutetaan niin, että muusikon käsien asento saadaan mahdollisimman luonnolliseksi. Yläraajojen rasitus vähenee ja riski mahdollisiin pysyviin vaurioihin tulevaisuudessa pienenee.

Edelleen teen esimerkiksi puupuhaltimien koneiston hopeointia ja kultausta. Osa läpistä on mahdollista myös päällystää hopealevyllä. Vaikea allergia voi vaatia hienohopeapäällystyksen.

Eräässä tapauksessa valmistin kivisepän kanssa klarinetin koneiston päällystyksen akaatista, kun muu materiaali ei kestänyt.

TRUMPETTI JA KORNETTI
Huolto 60-110 €: puhdistus, viritysputkien korjaus ja venttiilien perushuolto.
Kiinni juuttuneiden putkien irrotus 71 €/h.
Lommojen ja painumien poisto 71 €/h.

PASUUNA
Huolto 60-110 €: puhdistus, liukuputken ja venttiilin perushuolto.

KÄYRÄTORVI
Huolto 120-160 €: puhdistus, viritysputkien korjaus ja venttiilien perushuolto.
Venttiilien täyshuolto: puhdistus, laakereiden korjaus ja hionta 71 €/h.

ALTTO-, TENORI- JA BARITONITORVI
Huolto 80-160 €: puhdistus, viritysputkien korjaus ja venttiilien perushuolto